Плъзгаща врата
Полезно

Стъклени интериорни врати – подходящи ли са за Вас?

Дали ще е за преобразяване на дома Ви, за ремонт на офиса или за мащабни търговски разработки, стилът и типът на интериорните врати, които избирате имат голямо влияние върху цялостния вид на Вашия интериорен дизайн.

Остъкляването присъства главно в модерната архитектура, с дизайнери, които желаят да използват предимствата, които са естествени за стъклото. Усещането за светлина и пространство, както и гладкият и изчистен вид, вървят ръка за ръка с архитектурното стъкло. Искате да знаете кои са предимствата на стъклените врати? Основно за тях е, че съединяват вътрешните пространства като позволяват да преминава по-голямо количество светлина през тях. Създава се чувството, че пространството е по-отворено, като в същото време поддържа личното Ви пространство шумо и топло изолирано.

Стъклените врати биват и страхотен избор за акустична изолация.

В зависимост от тяхната дебелина, вратите могат да позволят редуциране на шума до 45dB(Rw).

Заради допълнителната навлизаща светлина, стъклените врати карат пространството да изглежда по-голямо, което ги прави перфектни за малки стаи. Липсата на натурална светлина може да направи някои места, като коридорите например, да изглеждат заградени и мрачни.

Интериорна врата

Има най-различни стилове стъклени врати, които варират от традиционни до модерни модели.

Дали предпочитате елегантния вид на изчистеното прозрачно стъкло, или желаете интригуващи принтове и гравюри с този вид врати може да раздвижете въображението си. При тях няма граници, могат да бъдат изработени за всеки вкус.

Главното нещо, което трябва да вземете под внимание е, че всяко стъкло, използвано за интериорен дизайн трябва да е безопасно. Интериорните стъклени врати трябва да са изработени от закалено стъкло, подсигурявайки увеличена здравина и устойчивост. Закаляването е процес, където стъклото се подлага на специална обработка, която осигурява подобрена здравина при удар и също така при сериозни спадове в температурите. При счупване стъклото се пръска на малки парченца без остри ръбове.

Нещо друго, за което трябва да помислите е дали Ви е нужно уединение в стаята. Докато прозрачните стъкла не са подходящи за всяка стая (определено ще искате да се замислите преди да сложите прозрачно стъкло на банята например), имате опцията за матирани или изрисувани стъкла, както и такива с принт. По този начин ще получите желаното уединение, заедно с многото други предимства на стъклените врати като модерен дизайн и повече светлина в жилището Ви.

Струва си да обмислите стъклените врати като вариант, когато планирате интериорния дизайн на помещенията си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *