Интериорни врати
Полезно

Избор на Стъклени Двойни и плъзгащи се врати-причина за промяна на цялостната визия на дома или офиса!

Двойни и плъзгащи се стъклени врати: как да изберете правилния вариант за вашия дом

Модерните интериорни остъклени врати, независимо дали са двустранни или плъзгащи се, са една от най-търсените функции в днешните домове. Също така, те са едно от основните допълнения, които хората използват, за да увеличат естествената светлина в дома си, когато предприемат разширяване на пространството в дома или обновяване. Двойните двукрили и плъзгащи се интериорни врати позволяват светлина и могат да свържат вътрешността на дома Ви с градината.

Изборът на подходящи двустранни или плъзгащи се интериорни врати за къщата е важен, както практически, така и стилистично, и те лесно могат да се превърнат във функцията за проектиране на уау-ефект, който търсите. За да сте сигурни, че ще вземете правилното решение, следвайте нашия наръчник за избор на идеални остъклени интериорни врати за вашия проект.

Какво представляват двукрилите врати?

Двойни интериорни врати – известни също като сгъваеми плъзгащи се врати – плъзгащи се отворени панели, които се сглобяват заедно. Те могат да включват и стандартна врата в единия край, която можете да използвате, за да влезете и излезете, без да се налага да сгъвате панелите.
Двойно-сгъваемите устройства могат да се отварят навътре или навън и повечето хора избират последната опция, за да максимизират пространството вътре. При варианти, които се отварят навън, не е нужно да се притеснявате за мебелите в стаята,които се отклоняват от сгънатите крила, когато вратата е отворена.
С двукрила врата можете да отворите цяла стена, като свържете външното пространство.

Какво представляват плъзгащите се врати?

Плъзгащите се врати се отварят, като се движат настрани, като стъклата се поставят една зад друга.
Няма да можете напълно да отворите стаята, в която са монтирани отвън.
Възможни са скрити конструкции, позволяващи плъзгащите се врати да бъдат вкарани в стената, за да се създаде пълна отворена стена.
С плъзгаща се врата получавате възможност за по-големи пространства от стъкло и изгледът не се нарушава, когато вратата е затворена.
Плъзгащите се врати са популярна опция, когато пространството е ограничено, защото не изискват място за маневриране отвътре или отвън.

Плъзгащите се врати са добър вариант за вас,ако приоритета Ви е да е имате изглед навън.
Типичните конфигурации на плъзгащите интериорни врати осигуряват отваряне на половин, две трети и три четвърти. Тези врати са идеални за по-големи отвори.        Ако имате голям отвор и отваряте до две трети от него, това може да Ви даде усещането отвътре навън, без целият отвор да е чист.

Интериорни плъзгащи врати

Материали за остъклени врати

Популярните материали от стъклопакет включват метал, дърво, PVC и композитни материали. При избора на материал първото нещо, което трябва да обмислите, е видът и периодът на вашата собственост, следван от поддръжката, включена в избрания материал.

Традиционният имот може да е подходящ за дървен материал от твърда дървесина, но имайте предвид, че тези врати ще трябва да бъдат пребоядисани или оцветени редовно, за да ги поддържат добре изглеждащи. Обикновено дървените врати могат да бъдат склонни към усукване и деформиране.

Алтернативите на дървените врати са с ниска поддръжка, имат дървени рамки, облечени външно с алуминиево покритие с прахово боядисване, което придава външно покритие, устойчиво на атмосферни влияния, но привлича естествения ви интериор с атрактивна естествена дървесина.

Металните рамки, като алуминий, също са лесни за поддръжка и придават по-модерен вид. Издръжлив, с ниска поддръжка и достатъчно здрав. За да позволи минимални размери на рамката, алуминият е най-подходящ за двукрилни и плъзгащи се врати. Може да бъде завършен в широк спектър от цветове, използвайки процес на прахово боядисване с ниска поддръжка – вижте нашата ръководство за метални врати и прозорци за повече информация.

PVC може би най-добрият избор Ако бюджетът е ключов, или се опитвате да свържете новите си врати с настоящите ви прозорци; нови цветови опции, различни от бели, вече стават достъпни.

Материалът също ще повлияе на размерите на рамката – и следователно количеството стъкло, което може да имате – с алуминий като цяло е най-тънкият и най-дебел.

Функционална интериорна врата

 

Какви функции за сигурност трябва да търся?

Сигурността не бива да се отразява на двукрилите интериорни врати, дори ако инсталирате големи пространства от стъкло в двукрилни врати.

Качеството на вратите и пантите е важен фактор за сигурността, както и осигуряването на стабилно закрепване на рамката към стените. Струва си да се търси вътрешно остъклена система, тъй като при външно остъклен дизайн може да бъде възможно да се премахнат пантите и двойните стъкла отвън, за да се достигне до имота.

 

 

 

Дали двукратните врати ще отговарят на стила на дома ми?

Видът на материала, който избирате, е първото и най-важно съображение. В голяма степен зависи от стила на дома в който живеете, както и от личните Ви предпочитания за дизайн. Включително количеството остъкляване в зависимост колко светлина искате да въведете във Вашите интериорни пространства.

При сегашната тенденция за разширения в съвременен стил се наблюдава повишено търсене на алуминиеви конструкции. Те са по-устойчиви и с по-ниски изисквания за поддръжка. Но и дървен материал може да се използва за по-традиционен стил. Все пак, имайте предвид, че дървеният материал се нуждае от по-редовна поддръжка. За да се гарантира доброто състояние и за да се предотврати гниене. Тъй като не е толкова тънък, колкото повечето алуминиеви. Обикновено дървените врати не пропускат толкова естествена светлина.

Конфигурацията на отваряне на вратите също е важно съображение, тъй като това трябва да работи в съответствие с ежедневната употреба на дома и градината. Ако двукрилите се превърнат в главна пътна врата отвътре-навън, помислете за дизайн, който включва прозорец, който може да се отваря и затваря като отделен елемент, както и част от отвора за пълна ширина.

Какви дизайни са налични?

Вратите се предлагат във всякакъв вид, материали и формати, като най-популярните опции са плъзгащите и сгъваеми плъзгащи врати – понякога известни като двойни-сгъваеми врати.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *