входна врата на къща есенна градина
Полезно

Евтини блиндирани входни врати: как да избера?

Бюджетната врата и лошата врата често се приемат като синоними. Но нека погледнем от другата страна. Какво означава бюджет? Това означава, че тя трябва да съдържа необходимото и в същото да е в рамките на бюджета.

Независимо от цената, блиндираната врата трябва да се справи с основните си функции – да предпазва от проникване, течения, прах и шум.
Как обикновен човек може сам да оцени качеството на блиндираната врата и да намери вратата, която ще изпълни всички зададени критерии? Ето и следните начина:

Vhodna Vrata Panel Kashta

– Визуално огледайте вратата;
– Проучете информацията за вратите и техническите спецификации;

Стъпки при избор на блиндирана с малък бюджет

1. Първи поглед – качество на метала и покритието

Металът на вратата е равномерно боядисан – без ивици или пролуки. По самия метал няма „изгаряния“, повърхността е гладка и равномерна. Ако има декоративни метални панти, обърнете внимание на това колко добре са инсталирани. MDF панелът е сякаш „вдлъбнат“ в крилото и не стърчи. Това увеличава живота на вратата, без да губи външен вид.

2. Погледнете по-отблизо – шевовете и цепнатините

Заварките са спретнати и равномерни. Извитите заварки показват лошо качество на заварката и влияят неблагоприятно на правилното функциониране на блиндиранaта врата и дълготрайността. Пантите също са добре заварени и вършат добра работа като поддържат тежестта на вратата.

брава за блиндирана врата

3. Брави на вратите

За надеждна защита трябва да се монтират най-малко 2 ключалки от различен тип. Такава заключваща система надеждно защитава от проникване, което затруднява нападателите да нахлуят във вашата къщата. Важно е и колко удобно работи ключалката – не заяжда, а се отваря лесно и плавно. Това е особено важно, ако има деца или възрастен човек, които ще използва вратата. Как да проверите работата на ключалката в магазина? Вземете ключа, поставете го в патрона и го отворете и затворете няколко пъти подред. Някакви проблеми? Ключът стига ли до края без излишни усилия? Страхотно, това е нашият избор.

5/5 - (2 votes)