krasiva kafyava vhodna vrata
Полезно

Входни врати и грижите за тях

Всяка врата бива наричана прозорец към света, а ние по-скоро бихме я нарекли портал към твоя личен свят. Всеки човек, за да излезе минава поне през входната врата на дома си. Но някой замислял ли се е всъщност, че входната врата е от такова огромно значение. Отдаваме значение само ако сме решили да обновим старите врати или ако се налага да направим избор за нов дом или офис. Входът на дома ни всъщност в известна степен показва какви сме ние и не толкова модела или цвета на вратата, колкото начина по които се грижим за нея. Полагайки грижи за входната си врата ние полагаме грижи са себе си, защото дори и входната врата е част от нас. Днес ще Ви издадем няколко тайни как и какви грижи да полагате за входната си врата, за да се ‘чувства ‘ добре тя, а и Вие самите.

Почистване

Едно от нещата е да поддържате визията на входната си врата, почиствайки я с микрофибърна кърпа или памучна и препарат. Препаратът, с който почиствате не трябва да съдържа твърди частици или киселини, да не е на спиртна или ацетонова основа. Желателно е препаратът да се впръсква в кърпата, а не пряко към вратата. Полагайте грижи за вратата си така както всеки полага грижи ежедневно за себе си.

Ednokrila vhodna vrata T 904 tsvyat Sahara 1

Смазване на механични части

За да бъде функционална вашата входна врата е необходимо вие да почиствате и смазваме подвижните ѝ части. Във всеки шоурум има налични рекламни материали, в които има подробно описано с какво и как да се поддържат тези подвижни части. А именно да се смазват дръжки, брава, патрон и панти. Замислете се как човек движи крайниците си,ето така и подвижните части на всяка входна врата всъщност са нейните крайници и от вас самите зависи те да са в перфектно състояние.

Затягане на крепежни елементи и обков

Ако някои от елементите е необходимо да се затегне е редно да се извърши внимателно без да се използва сила. В противен случай могат да бъдат наранени. За затягане на крепежните елементи може да използвате кръстата отвертка и шестограмни ключове.

Праг и Препятствия

След монтаж на входна врата всеки има ангажимента да си изгради праг, освен ако вратата няма фабрично изграден. Ежедневно настъпване на металния свързващ Г-образен профил води до изкривяване и напрежение при затваряне или заключване и отключване на вратата. Препятствия също биха затруднили нормалното функциониране на входната ви врата.

Чрез тези няколко съвета, искам да ви помогна да свършите нещо добро и полезно за себе си. Следващия път когато отворите своя портал към света и направите крачка напред, затваряйки зад гърба си, виждайки почистена и в безупречна функция своята врата, ще се почувствате удовлетворени от грижата, която сте положили за нея.