broken carpentry door door knobs 189916
Полезно

Трикове за старите интериорни врати, които още не използваш

Интериорните врати, както и всеки друг предмет в заобикалящият ни свят след определено време се амортизира (износва) и пред нас стои въпросът: Дали да закупим изцяло нова стока или да се опитаме да отремонтираме (освежим) стара така? Естествено, при взимането на решението на този въпрос – има няколко подвъпроса на които първо трябва да си отговорим, а именно:

  • Колко сантиментална за нас е тази вещ?
  • Имаме ли уменията и възможността да подновим новата стока?
  • Имаме ли финансовата възможност за подмяна изцяло на интериорните ни врати?
  • Дали усилията и средствата, които ще вложим в отремонтиране на вратите ще си заслужат?

Ако след отговорът на всички тези въпроси, стигате до заключението, че искате да преобразите старите си интериорни врати, вместо да ги смените тази статия е точно за вас.

Ето и няколко лесни трика, за които не сте и подозирали, че биха сменили изцяло вида на старите Ви интериорни врати.

Един от най-разпространените трикове е боядисването на интериорните врати. Определено по този начин, освен, че ще ги освежите ще можете да изберете перфектният цвят, който да подхожда на интериора Ви. Има няколко стъпки, които трябва да следвате, а именно:

  • отстраняване на крилото от пантите;
  • ако вратата е покрита с боя, трябва много добре да премахнете всякакви следи от предишната боя, за да може новата да покрие съвсем равномерно навсякъде
  • След това вратата трябва да се мине с кит
  • Нанасяне на новата боя – като е добре по краищата и иглите, както и ако има детайли да се мине с малко четка, а по-големите повърхности може и с валяк.
brown striped throw pillow on gray couch 1070872

Друг много лесен и атрактивен начин за преобразяване на качествените интериорни врати е поставянето на ефектно фолио. Има много голямо разнообразие – както на цветове, така и на орнаменти. Най-важното при поставянето му е вратата да бъде много гладка и добре почистена.

Друг трик за даването на живот на интериорните Ви врати е подмяната на скърцащите панти и дръжки.

Те могат изцяло да променят визията и стила на вашите интериорни врати.

Друг не толкова традиционен трик е поставянето на останали парчета ламинат върху вратата Ви. За целта тя трябва да бъде много добре изшкурена и да напаснете така парчетата, че да ви стигнат за покриването на цялата врата. Единственият недостатък тук е, че вратата става доста по-тежка.

След като имате тези няколко трика е време да се захващате за работа. Все пак трябва да уплътните уикенда си с едно освежаване на интериорните Ви врати.

Rate this post