Дървена врата за къща
Полезно

Как външната Ви дървена врата да издържи по-дълго

Важно е да се грижите за дървената си врата, за да задържи тя не само добрия си външен вид, но и способността си да защитава дома Ви от атмосферните условия. За да поддържате външната си врата и да изглежда, както трябва, важно е да я проверявате старателно и препоръчваме да правите това веднъж годишно.

Погледнете добре вратата и нейната рамка, за да видите, че покритието все още е в добро състояние. Това, за което трябва да внимавате са пукнатини и лющене.

Стабилни ли са все още пантите?

Пропадналата врата – тази, която не е съвсем в рамката си, както в началото. Често това е причинено от винтовете в пантите, които са се отпуснали. Друг начин да разберете дали Вашата врата е паднала е, ако тя се влачи малко, когато я отворите и затворите. По принцип е препоръчително да затегнете винтовете на пантите на ръка с отвертка, тъй като можете да контролирате много повече това, което правите и няма да имате опасност от пренатягане и създаване на повече проблеми.

Бравите функционират ли все още?

Това е проверка, която лесно ще можете да проверявате ежедневно, докато използвате вратата си. Задължително е да сте сигурни, че процесът на заключване все още е лесен и ключът не „забива”. Смазващ спрей ще поддържа ключалката Ви в норми и ще предпази от корозия.

Уплътненията здрави ли са?

Важно е да се провери около вратата дали уплътненията се износват – това може да доведе до проникване на влага. Проверете дали уплътненията все още са в добро състояние. Ако не са, сменете ги възможно най-скоро, тъй като това е много по-лесно, бързо и по-евтино поправяне от цялата врата.

Прагът е лентата от дърво или метал, минаваща през пода, под Вашата входна врата. Проверете прагът и уплътнението, за да нямате колебание, че те все още са защитени и запечатани, тъй като, ако не са, това ще позволи навлизане на вода.

Надяваме се, че следвайки всичко това, ще Ви гарантира, че Вашата врата ще остане да изглежда страхотно, както ще се запази недеформирана и безопасна за дълго време!

Rate this post