Двойна интериорна врата
Полезно

Как да съхраните вратите си, когато не сте готови за монтаж

Защитете вашите врати!

Да се грижите за току-що купените си врати е също толкова важно, колкото да отделите време за задълбочено проучване какъв стил ще комплиментира вашия имот, както и цветът и различните налични облицовки. Вратите са дългосрочна инвестиция, така че е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да изберете качество, стил и достъпна цена – и да, всичко това е възможно!

И така, доставиха интериорната ви врата, но тя няма да се монтира утре или в края на седмицата. На първо място, тъй като дървесината е естествен продукт, изключително важно е да се съхранява правилно. Вашите врати се нуждаят от специално внимание преди монтажа, така че не забравяйте да вземете предвид това! Ако не сте в състояние да се грижите правилно за вратата си преди да бъде монтирана, това може да намали продължителността на живота ѝ, което е последното нещо, което бихте искали след правенето на такава инвестиция.

Съхранение на вратите

 1. Легнали на земята
  Вашите врати трябва да се съхраняват легнали на земята. Тази процедура за съхранение е необходима само за врати, които няма да се монтират в следващите 24 часа. Ако е по-малко от 24 часа, вратата ви трябва да бъде на сигурно място. Отстраняването й от земята намалява рисковете от потенциални повреди и маркировки, които ще разрушат естетиката, стила и качеството.
 2. Избягвайте директна слънчева светлина
  Благодарение на мощните UV лъчи, които слънцето излъчва, дървеният материал може да избледнее. Това е често срещана грешка, която хората правят, след това едната част на вратата им е по-светла от другата. В допълнение към това, пряката слънчева светлина има способността да накара вратата да се поти и от това става много по-лош проблем, когато вратите се оставят в близост до източници на топлина, като радиатори. Ще знаете кога те се потят, тъй като в опаковката ще се появи конденз. Това в крайна сметка се отразява на влагата, която се създава по време на производствения процес. Във всеки друг момент би било препоръчително да е слънчево у вас, но не и когато искате да не се случи нищо на новата ви придобивка.
 3. НЕ съхранявайте навън
  Външните гаражи, колиби и навеси не са достатъчно суха среда, за да съхранявате чисто новите си врати. Ако мислите да поставите вратите си на място, което е чувствително към влажни условия, това не е достатъчно добро място за вашите врати.
 4. НЕ премахвайте опаковката
  Има причина продуктите да бъдат опаковани в опаковки и тя е да ги предпази от външни фактори, които биха могли да навредят или да причинят щети (и да ги поддържат чисти). Опаковката около вратите също им помага да поддържат влагата. Не рискувайте потенциални щети на вратата си само, за да погледнете как изглежда.
 5. Ръкавици
  Последното нещо, което искате да се случи, когато току-що сте закупили зашеметяваща бяла вътрешна врата, е да имате мръсни отпечатъци върху нея. Използването на чисто оборудване и чифт защитни ръкавици гарантира, че вратата няма да претърпи повреди в процеса на движение и манипулиране.
Rate this post