Входна врата за къща
Полезно

Бленуваната входна врата за Вашата къща

Изборът за входна врата за къща е един по-тежък и сложен процес, тъй като тя трябва да отговаря на няколко важни фактора. Както знаете, почти 80% вратата винаги е изложена на атмосферните влияния, нито покриви, нито навеси не биха възпрели упоритото слънце, дъжд и сняг да повредят покритието или панелите на входната Ви врата. Затова, избирайки я, трябва много внимателно и компетентно да се посъветвате със специалисти в бранша, за да Ви ориентират те към издръжлива врата за всички тези условия.

Метални врати

Металните врати са най-удобният и практичен вариант за Вашата къща. Повечето модели са с профили, „облечени” с красиво фолио имитиращо дървесни декори и шарки или прахово боядисани със защитен горен слой от УВ защита.

Изолация на входната врата

Изолацията е на първо място по важните заемащи функции на входната врата. Безспорно днес се набляга повече на изолация тип каменна вата. Освен, че тя има термоизолационна функция, същевременно е и звукоизолираща и е незапалим материал. Разходите за електрическа енергия ще намалят драстично, а неприятният шум от съседите вече няма да Ви дразни и напряга.

Има още изолации като пчелна пита, полистирен, полиуретанова пяна, но нито една от тях не притежава плюсовете на каменната вата. Затова заложете на сигурното, за да чувствате уюта и топлината на Вашия дом.

Материали за изработка на входни врати

Изработват се също така и врати от естествено дърво, МДФ, ПДЧ, но, разбира се, цената за това удоволствие става многократно по-скъпа, а другите материали не са устойчиви на външни условия, освен ако нямат нужната защита.

Заключваща система

Другата важна стъпка, към която трябва да наблегнете, е заключващата система на вратата. Ориентирайте се на входна врата минимум с две заключващи системи за по-голяма сигурност и възпрепятственост. По този начин Вие ще осигурите на недоброжелателите дискомфорт и затрудненост в опита за разбиване на ключалките. Хубавото е, че производителите залагат още допълнително и скрити резета, алармени системи, вградени в крилото, пасивни шипове, крепящи по-стабилно крилото към касата и много други видове.

Металните врати си остават фаворит номер едно на пазара, защото в тях ще намерите, както сигурност, здравина и качество, които няма да Ви напуснат години наред, така и стил, комфорт, класа и уютна атмосфера във Вашата „крепост”. Наслаждавайки се на моментите със семейството си, Вие ще сте защитени от външния свят с блиндирана входна врата.

Rate this post